BESIX Group en A-Star Group bundelen hun krachten om korte, middellange en lange verblijven in de stad radicaal te veranderen

BESIX Group en A-Star Group bundelen hun krachten om korte, middellange en lange verblijven in de stad radicaal te veranderen

7.000 nieuwe accommodaties in de komende vijf jaar

 

“Wij lanceren A-Stay, een gloednieuw concept voor stadsverblijven dat gericht is op expats, millennials, zakenreizigers en toeristen. A-Stay is ontstaan uit de synergieën tussen de disruptieve creativiteit van A-Star Group en de ondernemingszin en internationale voetafdruk van BESIX Group. In een A-Stay studio heb je het helemaal naar je zin, en je gaat er met tegenzin weg!” zeggen Ben Van Loo, huidige Voorzitter van A-Star Group, en Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group.

7.000 studio’s over de hele wereld

A-Star en BESIX zullen samen wereldwijd 7.000 studio’s ontwikkelen gedurende de komende vijf jaar. De hybride formule van A-Stay omvat oplossingen voor verblijven van één nacht tot één jaar. Steeds centraal gelegen in de stad, wil A-Stay een thuis weg van huis bieden aan de geconnecteerde generatie die altijd onderweg is en op zoek gaat naar duurzame oplossingen en klantgerichte ervaringen – of ze nu reizen voor hun werk of voor hun plezier.

De eerste vier locaties zijn al bekendgemaakt: Antwerpen en Diegem (België), Bursa (vlak bij Istanboel, Turkije) en Chisinau (Moldavië). De eerste 55 studio’s van A-Stay openen in september 2018 in Bursa, gevolgd door 192 studio’s in Antwerpen midden 2019.

BESIX Group en A-Star Group hebben een partnership ondertekend voor een 50/50 co-investering in de nieuwe internationale onderneming. Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group, wordt de nieuwe Voorzitter van de Raad van bestuur van A-Star Group, terwijl Eric Thoelen, huidig CEO van A-Star, aan het roer blijft, maar een ruimere visie en meer slagkracht krijgt.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group : “Ik ben zeer enthousiast over dit project, waardoor logeren in de stad iets helemaal anders wordt. Wij geloven sterk in het unieke concept van A-Stay, een moderne, naar wens aanpasbare en speelse oplossing voor korte, middellange of lange verblijven in de stad. Wij bieden de uitgebreide expertise, de sterkte en de internationale voetafdruk van BESIX aan, zodat de A-Stay formule snel en efficiënt zal kunnen uitbreiden.”

Ben Van Loo, huidig Voorzitter en oprichter van A-Star Group: “Deze transactie betekent een volgende stap in de ontwikkeling van A-Star Group en A-Stay. Onze ideeën zijn gebaseerd op de ervaring die we uit eerste hand hebben opgedaan bij de oprichting van Xior Student Housing. Na de beursgang wilde ik investeringen in vastgoed naar het volgende niveau brengen door in te spelen op de snel veranderende behoeften van millennials, toeristen, zakenreizigers en expats naar korte, middellange en lange verblijven in de stad.”

A-Stay, een nieuw en innovatief verblijfsconcept

A-Stay heeft een nieuw en innovatief verblijfsconcept ontwikkeld dat een antwoordt biedt op de toenemende vraag naar korte en langere verblijven in de stad. Het klassieke hotelaanbod beantwoordt niet aan de eisen en hostels beschikken niet over de professionele structuur en veiligheid die hotels bieden.

Met de in huis ontwikkelde technologie van A-Stay kunnen gasten alles naar wens regelen via een eenvoudige klik op hun smart toestel, van reserveren tot inchecken, van een uitgebreide persoonlijke inrichting van hun kamer tot het niveau van service op maat waarvoor ze willen betalen. Door dit digitaal maatwerk kan A-Stay een competitieve prijs aanbieden zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

De technologie wordt ook toegepast in het zelf ontwikkelde Property Management System, dat nieuwe normen definieert inzake operationele efficiëntie voor alle aspecten van eigendomsbeheer, waaronder het geïntegreerde beheer van alle smart kamers in elke accommodatie. Moderne technologie (artificial intelligence, spraakgestuurde interactie, geavanceerde domotica enz.) wordt in elke accommodatie geïntegreerd.

Op de gelijkvloerse verdieping vinden de gasten voeding (“voedselmuur”, geautomatiseerde koelkasten en tapkranen), wasserijfaciliteiten en fitnesszalen, evenals vergaderruimtes naast gezellige zithoeken en tuinen, zodat ze zich thuis voelen. De ruimtes om te vergaderen, spelletjes te spelen, een cocktail te drinken en gezond te lunchen lopen perfect over in elkaar. Gedaan met de anonimiteit van een traditioneel hotel en absoluut een plek die gasten met tegenzin verlaten.

 

Over A-Stay

A-Stay is een onderdeel van A-Star Group, een groep die voornamelijk gespecialiseerd is in residentiële vastgoedontwikkeling en in 2016 werd opgericht door Ben Van Loo. Ben Van Loo is eveneens de mede-oprichter van XIOR Student Housing, dat sinds 2015 beursgenoteerd is.

Contacteer ons
Florence Bribosia Senior Manager Communications, BESIX Group
Florence Bribosia Senior Manager Communications, BESIX Group
Over BESIX

BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een gestage en indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste dochteronderneming, biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en zijn andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX RED, Lux TP, West Construct en Van den Berg in de Benelux en Frankrijk, is de Groep ook aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal-Afrika en het Midden-Oosten via Six Construct, en in Centraal-Azië en Australië. In 2017 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van 2,3 miljard euro. BESIX stelt ca. 15,000 medewerkers tewerk in 23 landen over 5 continenten. Ga voor meer informatie naar www.BESIX.com

BESIX
Gemeenschappenlaan 100
1200 Brussel - België