BESIX Group en Proximus kondigen samenwerking aan voor Smart Buildings

BESIX Group en Proximus kondigen samenwerking aan voor Smart Buildings

Donderdag 19 juli 2018 — BESIX Group, de grootste Belgische bouwgroep en wereldspeler met solide ervaring in het ontwerp en de realisatie van hoogbouw en complexe gebouwen, en Proximus, het Belgische toonaangevende telecommunicatie- en ICT-bedrijf, kondigen vandaag een strategisch partnerschap aan. BESIX Group & Proximus zullen samenwerken om innovatieve oplossingen te creëren voor een optimale eindgebruikerservaring op het vlak van Smart Buildings.

In de bouwsector wordt het concept Smart Buildings vertaald in een reeks innovatieve oplossingen bovenop bestaande of nieuwe infrastructuur of gebouwen. Proximus en BESIX willen nu samen Smart Buildings-oplossingen aanbieden in vier domeinen - Hospitality, Werkomgeving, Efficiëntie van & Inzichten in gebouwen, Veiligheid & Beveiliging - waarbij de beleving van de eindgebruiker centraal staat in hun ambities.

 

  • BESIX Group beschikt over de nodige vaardigheden om complexe projecten in Gebouwen & Infrastructuur te beheren en superviseren, en kan op dit vlak een uitgebreide en erkende klantenportefeuille voorleggen. De onderneming bouwt op een sterke reputatie in de eerste fases van de bouwcyclus en wil nu haar aanbod uitbreiden met geïntegreerde slimme oplossingen, om zo echte one-stop-shop-waarde te creëren.
     
  • Proximus heeft een indrukwekkende ervaring opgebouwd in innovatieve technologieën, en biedt waardevolle expertise en toepassingen aan voor Smart Buildings, zoals o.a. IoT-oplossingen (Internet of Things) om het comfort van de bewoners te verbeteren, visuele analyses van data en vernieuwende digitale werkplekdiensten. Proximus maakt ook deel uit van een groeiend ecosysteem van start-ups, gevestigde bedrijven en R&D-centra. Het wil zich positioneren aan het begin van de bouwcyclus en het Smart Buildings-concept in een zo vroeg mogelijk stadium integreren.

 

In het kader van hun verbintenis zullen BESIX Group en Proximus hun krachten nu op twee vlakken bundelen: enerzijds zullen teams van beide bedrijven starten met de eigenlijke implementatie van Smart Buildings-oplossingen voor Gebouwen en Infrastructuur via concrete projecten. De eerste Smart-gebouwen uit dit partnerschap worden nog voor de zomer van 2019 verwacht. Anderzijds willen BESIX Group en Proximus via gezamenlijke evenementen nieuwe innovatieve oplossingen co-creëren voor de bouwsector.

“Met plezier kondig ik aan dat we samen met Proximus onze respectieve en gezamenlijke troeven gaan bundelen om geavanceerde Smart Buildings-oplossingen te leveren en waarde te creëren voor de eindgebruikers en alle stakeholders van Smart Buildings”, zegt Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group. “Proximus staat bekend om zijn sterkte inzake slimme end-to-end oplossingen. Onze samenwerking met hen opent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van slimme, klantgerichte technologieën. Het strategisch partnerschap met Proximus sluit aan bij onze doelstelling om duurzame oplossingen te creëren voor een betere wereld.”

Dominique Leroy, CEO van Proximus Groep: “Ik ben zeer verheugd over het partnerschap met BESIX Group. Het zal ons de kans geven om onze krachten te bundelen en samen Smart Buildings-oplossingen te ontwikkelen in het belang van onze klanten. Door nieuwe technologieën zoals IoT en AI aan te wenden in nieuwe digitale oplossingen, zullen eigenaars hun gebouwen efficiënter kunnen beheren en hun comfortniveau vanaf het begin kunnen verhogen. Dit strategisch partnerschap is een belangrijke stap in onze ambitie voor een betere Digitale Toekomst.”

In de geest van dit partnerschap willen de partijen in een open kader functioneren. Daarbij is verdere samenwerking met andere partners, zoals start-ups, mogelijk om zo de beste oplossingen voor klanten te garanderen.

 

Over Proximus

De Proximus Groep is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is op de Belgische en internationale markt voor residentiële klanten, bedrijven en overheidsinstellingen.  Proximus wil een leverancier van digitale diensten worden, die alle personen en alle dingen connecteert zodat mensen beter leven en slimmer werken. Via zijn performante geïntegreerde vaste en mobiele netwerken biedt Proximus overal en altijd toegang tot digitale diensten en gebruiksvriendelijke oplossingen, en tot een brede waaier van multimedia-inhoud. Proximus vormt technologieën zoals Internet of Things (IoT), Big Data, Cloud en Security om tot oplossingen met een positieve impact op mens en maatschappij. Met zijn 13.391 medewerkers, die zich allemaal inzetten om een superieure klantenervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2017 een onderliggende groepsomzet van 5778 miljoen EUR.

Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook in Luxemburg actief via zijn filialen Telindus Luxembourg en Tango, en in Nederland via Telindus Netherlands. BICS is een toonaangevende enabler van internationale communicatie, een van de belangrijkste wereldwijde spraakcarriers en de grootste aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd.

Surf voor meer informatie naar www.proximus.com en www.proximus.be.

BESIX Group logo
Proximus logo
Florence Bribosia Senior Manager Communications at BESIX Group
Fabrice Gansbeke Press & Media Specialist at Proximus
Haroun Fenaux Press Relations Manager at Proximus