Persbericht: BESIX Group neemt, via Belgische dochteronderneming Socogetra, bedrijven Enrobage Stockem (BEL) en Witraloc (LUX) over

Persbericht: BESIX Group neemt, via Belgische dochteronderneming Socogetra, bedrijven Enrobage Stockem (BEL) en Witraloc (LUX) over

Maandag 7 augustus 2017 — BESIX Group finaliseerde vandaag, via haar Belgische dochteronderneming Socogetra, de overname van de bedrijven Enrobage Stockem en Witraloc, beide gesticht door en tot voor kort in het beheer van de familie Wickler. 

Beide ondernemingen zijn actief in het Groothertogdom Luxemburg en in de Belgische provincie Luxemburg. Ze zijn gespecialiseerd in wegenwerken, meer bepaald de productie en de verwerking van asfalt, het leveren van beton en de commercialisatie van verharde wegen vanuit hun verschillende steengroeves.

Enrobage Stockem heeft twee asfaltfabrieken, één in Bastenaken en één in Aarlen, een betoncentrale in Aarlen en drie steengroeves in Sampont, Setim en Bastenaken. Witraloc, gevestigd in Luxemburg, is gespecialiseerd in het transport en het leggen van asfalt.

De activiteiten van Enrobage Stockem zijn sinds de oprichting van het bedrijf in 1970 sterk gegroeid. Gestart met één productiefaciliteit, groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler op het gebied van wegenwerken in het zuiden van België. Het bedrijf stelt circa 60 werknemers te werk. De overname versterkt de positie van Socogetra op gebied van wegenwerken, vooral in de provincie Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Na de aankoop afgelopen april van de Belgische activiteiten van de Heijmans Groep (meer bepaald van Heijmans Infra), bevestigt BESIX Group met deze overname opnieuw haar strategie om haar positie op de Belgische markt voor wegenwerken en asfalt- en betonproductie nog verder te versterken. De acquisitie betekent een belangrijke uitbreiding van de activiteiten van ons filiaal Socogetra dat reeds actief is op deze markten in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.”

Olivier Grandjean, General Manager van Socogetra: “Socogetra wil deze ondernemingen snel integreren en hun ontwikkeling en modernisering ondersteunen, bouwend op de verwezenlijkingen van de familie Wickler in de afgelopen 50 jaar. Socogetra streeft ernaar de lokale werkgelegenheid te beschermen, zoals het altijd al heeft gedaan.”

Over Socogetra

Socogetra werd gesticht in 1948 en neemt een belangrijke plaats in op de Belgische markt van infrastructuur- en wegenwerken. Het bedrijf heeft zowel in België als in het buitenland talrijke projecten gerealiseerd in diverse toepassingsgebieden: (snel)wegen, spoorwegen en hogesnelheidstreinen, hoofd- en secundaire leidingen, waterzuivering en milieu, commerciële en industriële infrastructuur, renovatie en onderhoud van (snel)wegen. Het bedrijf heeft een sterke positie in Wallonië en kan snel gespecialiseerde en efficiënte teams mobiliseren. Dankzij haar eigen steengroeves en asfalt- en betoncentrales kan Socogetra het hoofd bieden aan alle productieaanvragen. 

Bastenaken
Bastenaken
Bastenaken
Steengroeve Bastenaken
Steengroeve Bastenaken
Steengroeve Bastenaken
Steengroeve Bastenaken
Stockem
Stockem
Steengroeve Sampont
Steengroeve Sampont
Steengroeve Sampont
Logo Enrobage Stockem
Logo Socogetra
Olivier Grandjean Algemeen Directeur at Socogetra
Eric Perard Directeur Industrie at Socogetra