Shurooq en BESIX investeren samen in duurzame ontwikkeling van Al Saja'a waterzuiveringsstation in Sharjah

Shurooq en BESIX investeren samen in duurzame ontwikkeling van Al Saja'a waterzuiveringsstation in Sharjah

De Sharjah Investment and Development Authority (Shurooq) en BESIX, marktleider in de regio voor infrastructuurconcessies en bouw, ondertekenden onlangs een joint venture-overeenkomst. Het partnership zal een bestaand waterzuiveringsstation in Al Saja’a beheren en onderhouden.

QATRA, de nieuwgevormde onderneming, stelt zich tot doel om overeenkomstig het masterplan van de overheid van Sharjah de afvalwaterinfrastructuur in Al Saja’a te blijven ontwikkelen en uitbreiden, en tegelijkertijd het hoogste niveau van operationele uitmuntendheid en service aan alle stakeholders te waarborgen.

Deze uitbreiding zal het gebruik van gezuiverd afvalwater maximaliseren, de capaciteit van het waterzuiveringsstation verdubbelen van 30 miljoen naar 60 miljoen liter per dag en zorgen voor hoogkwalitatief gerecycleerd water, vooral voor industrieel gebruik.

De overeenkomst werd ondertekend door Z.E. Marwan bin Jassim Al Sarkal, Executive Chairman van Shurooq, en Olivier Crasson, Executive Vice President BESIX Midden-Oosten.

 “Het partnership met BESIX verbreedt de Shurooq-portefeuille nog verder in overeenstemming met onze toewijding om te investeren in duurzaamheid en een aanzienlijke impact op het milieu te creëren.  De vorming van QATRA is niet alleen uiterst voordelig in termen van de ecologie van Sharjah, maar ook de economie van het emiraat”,  reageerde Z.E. Marwan Al Sarkal, Executive Chairman van Shurooq. “We zijn verheugd om samen te werken met BESIX, die een fundamentele rol heeft gespeeld bij het bouwen van enkele van de meest indrukwekkende en erkende bezienswaardigheden van de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder de Burj Khalifa en het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi.”

Duurzaam watergebruik wordt een van de hoofddoelen van de nieuwe Publiek-private samenwerking en versterkt de inzet van Sharjah voor het bevorderen van een belangrijk Verenidge Naties-duurzaamheidsdoel.

BESIX is zeer verheugd en vereerd om met Shurooq een partnership te starten, een mijlpaal in onze 40-jarige geschiedenis in Sharjah” legde Olivier Crasson, Executive Vice President van BESIX Midden Oosten uit. “We hebben nu een uniek project rond innovatie, technologie, milieu, duurzaamheid en water, en we zijn heel blij om in het belang van Sharjah te kunnen meewerken aan de ontwikkelingen in deze sector, samen met Sharjah en Shurooq”.

Het Al Saja’a Waterzuiveringsstation  verwerkt en zuivert momenteel meer dan 30.000 m³ afvalwater per dag.

Contacteer ons
Florence Bribosia Senior Manager Communications, BESIX Group
Florence Bribosia Senior Manager Communications, BESIX Group
Over BESIX

BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een gestage en indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste dochteronderneming, biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en zijn andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX RED, Lux TP, West Construct en Van den Berg in de Benelux en Frankrijk, is de Groep ook aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal-Afrika en het Midden-Oosten via Six Construct, en in Centraal-Azië en Australië. In 2017 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van 2,3 miljard euro. BESIX stelt ca. 15,000 medewerkers tewerk in 23 landen over 5 continenten. Ga voor meer informatie naar www.BESIX.com

BESIX
Gemeenschappenlaan 100
1200 Brussel - België