Six Construct bouwt groot nieuw project in Masdar City

Six Construct bouwt groot nieuw project in Masdar City

Masdar City wijst een bruto-oppervlakte van ruim 335.000 m² toe aan Six Construct om te ontwikkelen in de duurzame stad van Abu Dhabi

Dubai, VAE, 11 september, 2017. Six Construct, een dochteronderneming van BESIX Group en een van de grootste Belgische bouwondernemingen die actief is in het Midden-Oosten, kreeg het contract toegewezen om een nieuw project te ontwerpen en bouwen in Masdar City, de duurzame stad van Abu Dhabi. 

De gebouwen van dit project, dat de naam Masdar Institute Neighbourhood meekreeg, beslaan 56.200 vierkante meter. Het project bevindt zich momenteel in de fase van gedetailleerd ontwerp. Eens de constructiefase start, zal het binnen een periode van 30 maanden worden afgewerkt. Masdar Institute Neighbourhood bestaat uit negen gebouwen en omvat woonruimte voor studenten van het Masdar Institute evenals zakelijke residenties en een kantoorgebouw. De kleinhandelszones in de gebouwen en publieke ruimte maken ook deel uit van de werken.

“Duurzaamheid was een van de sleutelwoorden bij het plannen van de voorzieningen”, legt Amin Nalouti, Area Manager voor Six Construct, uit.

“Wij streven ernaar een ‘3 Pearls’-rating in de Estidama-certificering te behalen en Platinum in de LEED-certificering voor de gebouwen. Om dat te bereiken, moeten we voldoen aan een reeks ontwerpprincipes en kernprestatie-indicatoren, waaronder een aantal architecturale en ecologische ontwerprichtlijnen."

De sleutelelementen van het ontwerp die helpen om deze doelstellingen te bereiken zijn onder meer een klimaatgericht ontwerp dat windverplaatsingen bevordert en in schaduwrijke externe ruimte voorziet om het thermisch comfort buiten te verbeteren, hoog presterende gevels en efficiënte HVAC-systemen en dito bediening door de gebruiker. Ook het gebruik van in het gebouw geïntegreerde hernieuwbare energie is een belangrijke troef.

De installatie van efficiënte waterkranen en ander toebehoren, de recyclage van grijswater voor irrigatiedoeleinden, met inbegrip van afvalscheidingssystemen met het oog op recyclage, evenals de keuze voor materialen met lage koolstofvoetafdruk ('embodied carbon') zullen essentiële componenten van het project vormen.

De centrale visie voor het Masdar Institute Neighbourhood bestaat erin een duurzame en compacte buurt te creëren, met alles binnen loopafstand. Om dat te bereiken werd het ontwerp opgevat als een reeks samenhangende visuele ervaringen en waarnemingen naarmate men door de site wandelt. Het idee van uitzichten, visuele verbindingen, oriëntatiepunten, een gevoel van comfort, en actieve benedenverdiepingen die via verschillende niveaus oplopen, dragen bij tot deze ervaring.

“We zijn ervan overtuigd dat Masdar Institute Neighbourhood een aantrekkelijke residentiële standaard zal zijn voor een duurzame en zorgvuldig samengestelde gemeenschap. Bovendien zal dit project zeker interessante informatie opleveren voor toekomstige ontwikkelingsprojecten in de regio,” besluit Nalouti.

Over Six Construct

Six Construct, een dochteronderneming van BESIX Group, is de grootste Belgische bouwonderneming die actief is in het Midden-Oosten. Dankzij de inzet van hoogopgeleid personeel in combinatie met een strategische planning en het innovatieve gebruik van technologie kan deze onderneming de meest complexe uitdagingen aan. Six Construct is een multidienstenbedrijf gespecialiseerd in de realisatie van commerciële en residentiële gebouwen, sport- en ontspanningsvoorzieningen en infrastructuur- en maritieme werken. Het bedrijf stelt momenteel 12.000 mensen tewerk in het Midden-Oosten en in totaal 15.000 wereldwijd.

Six Construct is sinds 1965 actief in de Golfstaten, en is trots zijn 51e werkjaar in de regio te vieren. Vanaf zijn eerste contract aan de Abu Dhabi Corniche, ondertussen ruim vijf decennia geleden, benut Six Construct zijn ervaring en expertise om bij te dragen tot de ontwikkeling van verscheidene bekroonde bouwprojecten in de regio.

Door de jaren heen had het bedrijf de eer met vooraanstaande klanten mee te werken aan een unieke portfolio projecten, waaronder de hoogste toren ter wereld - de Burj Khalifa - maar ook de Dubai Tram, het Emirates Palace Hotel, de Sheikh Zayed Grand Mosque, het Ferrari World Theme Park, de Cleveland Clinic Abu Dhabi, het Four Seasons Hotel in Bahrain, het Khalifa Stadium en het Hamad International Airport in Qatar, en de King Abdullah Sports City in Saoedi-Arabië.

In 2016 werkte Six Construct aan meer dan 20 projecten tegelijkertijd. Integriteit, kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en stipte levering zijn sleutelfactoren voor het succes van het bedrijf.  Dankzij een consistent kader van uitmuntendheid blijft het bedrijf een vooraanstaande speler in de GCC-bouwindustrie.

Contacteer ons
Florence Bribosia Head of Communications , BESIX Group
Florence Bribosia Head of Communications , BESIX Group
Over BESIX

BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een gestage en indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste dochteronderneming, biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en zijn andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX RED, Lux TP, West Construct en Van den Berg in de Benelux en Frankrijk, is de Groep ook aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal-Afrika en het Midden-Oosten via Six Construct, en in Centraal-Azië en Australië. In 2017 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van 2,3 miljard euro. BESIX stelt ca. 15,000 medewerkers tewerk in 23 landen over 5 continenten. Ga voor meer informatie naar www.BESIX.com

BESIX
Gemeenschappenlaan 100
1200 Brussel - België