Startschot voor le Grand Stade van de Fédération Française de Rugby (FFR) in Parijs

Startschot voor le Grand Stade van de Fédération Française de Rugby (FFR) in Parijs

FFR bevestigt keuze voor het consortium IBELYS voor ontwerp, bouw en onderhoud van het nieuwe rugbystadion

Maandag 27 juni 2016 — Het directiecomité van de Féderation française de Rugby (FFR) heeft de keuze voor het consortium IBELYS (ICADE – BESIX – ENGIE) contractueel bevestigd voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het Grand Stade de Rugby, dat zal gevestigd zijn in Ris-Orangis, nabij Parijs (Essonne).

Het contract werd op vrijdag 24 juni 2016 op de plaats van de toekomstige site ondertekend in het bijzijn van Eerste Minister Manuel Valls, Pierre Camou, Voorzitter van de Fédération Française de Rugby en Jean Polet, Voorzitter IBELYS en General Manager Business Unit Europe voor BESIX.

Nieuw prestigeproject van de Fédération Française de Rugby

Dit project, goed voor een waarde van EUR 581 miljoen, zal tot de grootste sportstadia in Europa behoren. Met 82 000 zitplaatsen en een oppervlakte van 200 000 m² wordt een multifunctioneel en uiterst modern complex opgetrokken, dat een uitschuifbaar dak en grasveld combineert.

« De ondertekening van dit contract in het bijzijn van de hoogste staatsautoriteiten is de kroon op 3 jaar werk ten dienste van het Grand Stade project, met intensieve contacten en een grondige voorbereiding tussen de teams van IBELYS, Populous, Egis en FFR», verklaart Jean Polet, Voorzitter IBELYS en BESIX General Manager Business Unit Europe.

Een stadium volgens ‘sleutel op de deur’ formule

Het consortium IBELYS stelt een geïntegreerde oplossing voor die voortspruit uit het samenvoegen van multidisciplinaire expertises: ICADE brengt een vastgoedoplossing op maat aan, BESIX zijn technologische knowhow inzake bouwoplossingen en specifieke ervaring in het bouwen van voetbalstadia en ENGIE voorziet in het kwaliteitsonderhoud, daarbij inspelend op de normen inzake energieëfficientie en veiligheid, voor een periode van 30 jaar. Het volledige beheer van dit project, vanaf het ontwerp tot het onderhoud, is op die manier geïntegreerd, met specifieke aandacht voor duurzaamheid.

« Het consortium Ibelys is bijzonder trots om het toekomstige Grand Stade de la FFR, dat 82 000 bezoekers kan ontvangen, te kunnen realiseren. Dit nieuwe project is een mooie aanvulling op het portfolio dat de groep BESIX ondertussen heeft uitgebouwd voor sportinfrastructuur met als meest recente voorbeelden het Sheikh Khalifa stadium en Al Wakrah stadium in het kader van de 2022 FIFA Wereldbeker in Doha, Qatar en het King Abdullah Sports City stadium in Jeddah, K.S.A. », stelt Andres Penaloza, Directeur, BESIX France.

De werken starten in 2018 en zullen ongeveer 43 maanden in beslag nemen.

 

Over BESIX Group
BESIX Group, de grootste Belgische Groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste entiteit biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en haar andere entiteiten, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundation, BESIX Park, Lux TP, West Construct in de Benelux en Frankrijk, is de Groep aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Midden-Oosten via haar entiteit Six Construct, in Centraal-Azië en in Australië. In 2015 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van EUR 2,2 miljard. De Groep stelt 15.000 medewerkers tewerk in 21 landen wereldwijd

Onze activiteiten in Frankrijk
Sinds haar eerste aanwezigheid vanaf 1922, heeft BESIX meerdere prestigeprojecten gerealiseerd in Frankrijk:  de terminal 2E in de luchthaven Charles de Gaulle, civiele werken op de nucleaire site van Areva in Pierrelatte en  de elektriciteitscentrales van Siemens (Noord-Frankrijk), de Carpe Diem en Dexia-torens in La Défense en het R&D Centrum van EDF in Saclay, dat in maart 2016 werd ingehuldigd.  Momenteel bouwt BESIX het Centre Hospitalier et la Clinique de Melun, nabij Seine-et-Marne.

Over ICADE Promotion
Als vastgoedtak binnen de groep Caisse des Dépôts, is Icade een belangrijke speler voor de regio Parijs.  Als toonaangevende vastgoedspeler kan Icade geïntegreerde, duurzame en innovatieve oplossingen aanreiken op maat van de noden van de klant en de uitdagingen van de stad van morgen. Icade heeft op 31 december 2015 een netto bedrijfsresultaat (EBIT) van EUR 273 miljoen gerealiseerd.

Over ENGIE
ENGIE ontwikkelt zijn bedrijfsactiviteiten (elektriciteit, aardgas, energiediensten) rond een verantwoord groeimodel om de grote uitdagingen van de energietransitie naar een koolstofarme economie aan te pakken: toegang tot duurzame energie, matiging van en aanpassing aan de klimaatverandering, en een verstandig gebruik van grondstoffen. De Groep ontwikkelt doeltreffende en vernieuwende oplossingen voor particulieren, gemeenten en bedrijven, gebaseerd op haar expertise in vier kerndomeinen: hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, vloeibaar aardgas en digitale technologieën. ENGIE telt wereldwijd 154.950 medewerkers en boekte in 2015 een omzet van 69,9 miljard euro. De Groep, die op de beurzen van Parijs en Brussel wordt genoteerd onder de naam ENGI, is vertegenwoordigd in de belangrijkste internationale indexen: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe en Euronext Vigeo (Eurozone 120, Europe 120 en France 20).

Nathalie Meert Senior Communication Manager / Spokesperson at Besix