Vanhout verwerft participatie in Energieconcepten

Vanhout verwerft participatie in Energieconcepten

Net voor het bouwverlof verwierf bouwbedrijf Vanhout uit Geel een participatie van 60% in het bedrijf Energieconcepten uit Arendonk.

Energieconcepten is een bedrijf gespecialiseerd in installaties voor hernieuwbare energie (warmtepompen, zonnepanelen, thermische zonnecollectoren en biomassa), aangevuld met klassieke technieken. Vandaag richt het bedrijf zich nog vooral op de particuliere markt, doch onder de koepel van Vanhout is het haar ambitie om verder te groeien in de professionele markt.

 

Jef Lembrechts, CEO van Vanhout: “Met deze participatie bouwt groep Vanhout verder aan het aanbieden van een integrale bouwservice en verruimt de groep belangrijke kennis en competenties rond duurzame technieken.”

 

Tom Teunkens, gedelegeerd bestuurder van Energieconcepten: “Met de integratie binnen de groep Vanhout kunnen wij terugvallen op een professionele organisatie met een uitgebreid netwerk in de bouwsector.  In synergie met de activiteiten van Vanhout ambiëren wij een verdere groei van Energieconcepten.” 

 

Energieconcepten realiseert momenteel een omzet van ca. 4 mio € en stelt 16 personeelsleden te werk. Om haar dynamisch team te versterken is Energieconcepten op zoek naar een technisch commercieel adviseur, projectleiders HVAC, koeltechniekers en installateurs CV.

 

Energieconcepten: www.energieconcepten.be

Vanhout: www.vanhout.be

 

Contact

Jef Lembrechts 0495 583 617

Tom Teunkens, 0474 025 686

Over BESIX

BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een gestage en indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste dochteronderneming, biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en zijn andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX RED, Lux TP, West Construct en Van den Berg in de Benelux en Frankrijk, is de Groep ook aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal-Afrika en het Midden-Oosten via Six Construct, en in Centraal-Azië en Australië. In 2017 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van 2,3 miljard euro. BESIX stelt ca. 15,000 medewerkers tewerk in 23 landen over 5 continenten. Ga voor meer informatie naar www.BESIX.com

BESIX
Gemeenschappenlaan 100
1200 Brussel - België